روند جهانی شدن تجارت و اقتصاد و توسعه و رشد بنادر، تبدیل شدن به هاب را هدف اصلی بنادر بزرگ قرار داده است. این بنادر می توانند با جذب حداکثری محموله ها و پخش آنها به بنادر کوچکتر نقشی اساسی را در توسعه اقتصادی کشورها ایفا کنند. با توجه به موقعیت حساس جغرافیایی در منطقه و اهمیت حمل و نقل دریایی در قاره آسیا، ایران می تواند با توسعه بنادر خود به این مهم دست پیدا کند و با افزایش سهم خود از حمل و نقل دریایی، در زمره کشورهای پیشرفته قرار گیرد. در این تحقیق ابتدا عوامل مهم جهت هاب شدن بنادر در تحقیقات متعددی بررسی شده است. در مجموع 37 عامل مهم و موثر شناسائی شدند. در ادامه با کاربرد عوامل شناسیایی شده در قالب روش تاپسیس فازی و کسب نظر خبرگان حوزه دریایی، پتانسیل های پنج بندر جنوبی کشور شامل چابهار، بندر عباس، بوشهر، خرمشهر و بندر امام مورد ارزیابی قرار گرفتند. در پایان ارزیابی مذکور نشان داد بندر عباس، بندر امام، چابهار، بوشهر و خرمشهر بترتیب بیشترین پتانسیل های لازم برای هاب شدن را دارا هستند.
حسین بر, محمد اسلم, & شنبدی, مازیار. (1399). رتبه بندی بنادر جنوبی ایران جهت هاب شدن با استفاده از روش تاپسیس فازی. کشتیرانی و فناوری دریایی, 5(1), 1-13.
MLA
محمد اسلم حسین بر; مازیار شنبدی. "رتبه بندی بنادر جنوبی ایران جهت هاب شدن با استفاده از روش تاپسیس فازی". کشتیرانی و فناوری دریایی, 5, 1, 1399, 1-13.
HARVARD
حسین بر, محمد اسلم, شنبدی, مازیار. (1399). 'رتبه بندی بنادر جنوبی ایران جهت هاب شدن با استفاده از روش تاپسیس فازی', کشتیرانی و فناوری دریایی, 5(1), pp. 1-13.
VANCOUVER
حسین بر, محمد اسلم, شنبدی, مازیار. رتبه بندی بنادر جنوبی ایران جهت هاب شدن با استفاده از روش تاپسیس فازی. کشتیرانی و فناوری دریایی, 1399; 5(1): 1-13.