1
کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، سازمان حفاظت محیط زیست ایران
2
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشکده علوم دریایی، گروه زیست شناسی دریا Aarash220@yahoo.com
چکیده
پستانداران دریایی از مهم ترین گونههای دریایی بوده و در صدر زنجیره غذایی قرار دارند. سلامت و جمعیت این گونه ها نشانه سلامت اکوسیستم دریا و دور بودن محیط زیست دریایی از چالشهای حاد میباشد. در مطالعهی حاضر، به منظور بهبود مدیریت زیستگاههای دریایی، محل به گل نشینی راسته آب بازان از پستانداران دریایی در بازه زمانی 20 ساله بررسی و با پدیده اسکوات که برای شناورها در آبهای کم عمق و ساحلی رخ میدهد، مقایسه شد. در این راستا ارتباط تکاملی آب بازان و پستانداران خشکیزی، شکل بدن و زوائد حرکتی این گونهها و بدنه اجسام شناور در این اعماق مورد بررسی قرار گرفت. مشخص شد که به گل نشینی این پستانداران مشابه با پدیده اسکوات در سواحل کم عمق و منطقه جزر و مدی رخ میدهد لذا، در جهت مدیریت این زیستگاهها و حفاظت از این گونههای ارزشمند، شناسایی اشکال و اعماق سواحل و جریان های ساحلی مفید خواهد بود.
نجفی, عبداله, & شکوری, آرش. (1399). اثر هیدرودینامیک اسکوات بر راسته آب بازان در آب های کم عمق و مناطق جزر و مدی در سواحل ایرانی خلیج فارس و دریای عمان. کشتیرانی و فناوری دریایی, 5(3), 67-83.
MLA
عبداله نجفی; آرش شکوری. "اثر هیدرودینامیک اسکوات بر راسته آب بازان در آب های کم عمق و مناطق جزر و مدی در سواحل ایرانی خلیج فارس و دریای عمان". کشتیرانی و فناوری دریایی, 5, 3, 1399, 67-83.
HARVARD
نجفی, عبداله, شکوری, آرش. (1399). 'اثر هیدرودینامیک اسکوات بر راسته آب بازان در آب های کم عمق و مناطق جزر و مدی در سواحل ایرانی خلیج فارس و دریای عمان', کشتیرانی و فناوری دریایی, 5(3), pp. 67-83.
VANCOUVER
نجفی, عبداله, شکوری, آرش. اثر هیدرودینامیک اسکوات بر راسته آب بازان در آب های کم عمق و مناطق جزر و مدی در سواحل ایرانی خلیج فارس و دریای عمان. کشتیرانی و فناوری دریایی, 1399; 5(3): 67-83.