یکی از مهمترین مسایل در مهندسی دریا، جانمایی مناسب سازه به منظور بهرهبرداری مناسب از آن و به حداقل رساندن مشکلات احتمالی است. با احداث سازههای دریایی شرایط طبیعی موج و جریان در منطقه دستخوش تغییرات میگردد که این امر تغییر در روند فرایندهای طبیعی حاکم بر مناطق ساحلی را به دنبال دارد. بررسی تأثیر احداث اسکله ها بر الگوی انتشار امواج در منطقه کیاشهر میتواند از اولین اقدامات بررسی کاربری این سازه دریایی باشد. سیستم مدلسازی کاربردیMIKE 21 چندین ماژول جداگانه را شامل میشود. ماژول استفاده شده در این مطالعه ماژول امواج نزدیک ساحل (MIKE 21 NSW) است که برای تعیین شرایط موج (ارتفاع، پریود و جهت موج) در مناطق ساحلی کاربرد دارد. برای این منظور الگوی انتشار امواج به کمک ماژول NSW برای حالات قبل و بعد از احداث اسکله ها در دهانه مرداب کیاشهر شبیهسازی شده است. نتایج این بررسی نشان میدهد که ماژول NSW قابلیت ارائه الگوی واقعی انتشار امواج در مناطق ساحلی را دارا میباشد. همچنین مقایسه الگوی انتشار برای دو حالت نشان داد که با احداث اسکله ها، ارتفاع امواج در منطقه حدود 25 درصد کاهش مییابد به طوری که ورودی بندر به محل آرامی تبدیل شده و نفوذ امواج به داخل بندر کاهش یافته است.
اسماعیلی, مهدی, آزرم سا, سید علی, & کرمی خانیکی, علی. (1389). بررسی تأثیر احداث اسکله ها بر الگوی انتشار امواج (مطالعه موردی منطقه کیاشهر). کشتیرانی و فناوری دریایی, 1(1), 5-18.
MLA
مهدی اسماعیلی; سید علی آزرم سا; علی کرمی خانیکی. "بررسی تأثیر احداث اسکله ها بر الگوی انتشار امواج (مطالعه موردی منطقه کیاشهر)". کشتیرانی و فناوری دریایی, 1, 1, 1389, 5-18.
HARVARD
اسماعیلی, مهدی, آزرم سا, سید علی, کرمی خانیکی, علی. (1389). 'بررسی تأثیر احداث اسکله ها بر الگوی انتشار امواج (مطالعه موردی منطقه کیاشهر)', کشتیرانی و فناوری دریایی, 1(1), pp. 5-18.
VANCOUVER
اسماعیلی, مهدی, آزرم سا, سید علی, کرمی خانیکی, علی. بررسی تأثیر احداث اسکله ها بر الگوی انتشار امواج (مطالعه موردی منطقه کیاشهر). کشتیرانی و فناوری دریایی, 1389; 1(1): 5-18.